Oktober 2018

blivande företagare med internationell bakgrund besökte propell

Företagare med internationell bakgrund från länder som Syrien, Afghanistan Rumänien och Schweiz besökte Propell tisdagen 16 oktober. De lyssnade till Ann-Sofie Däldehög som föreläste om hur företagare kan göra bättre affärer med ett jämställdhetstänk. Och avslutade med företagspitchar och värdefullt mingel!

Företagarna som besökte Propell deltar i Hudiksvalls Näringslivsbolags projekt Företagande på lika villkor. De har företag eller planerar att starta eget inom allt från design och textil- till restaurangbranschen. Ett femtiotal personer deltog och lyssnade på föreläsning samt företagspresentationer och avslutade med mingel för att lära känna nya affärskontakter för sin framtida företagsutveckling. Representanter från Faxepark, Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen och Almi deltog också.

Projektet är ett samarbete mellan kommunerna i Hudiksvall, Söderhamn och Nordanstig. Syftet är att få fler människor med utländsk bakgrund att starta hållbara företag och stärka deras entreprenörskap.

Projektet drivs av Hudiksvalls Näringslivsbolag tillsammans med Faxepark i Söderhamn under perioden 1 oktober 2017 till 16 december 2019. Samarbetspartners är Almi, CUL-centrum för utveckling och lärande, CFL – Hälsinglands utbildningsförbund i Söderhamn och Nordanstig, Arbetsförmedlingen i södra och norra Hälsingland, Söderhamns kommun, Caflin AB, Coompanion, Chamber Trade Sweden och Nordanstigs kommun.

#foretagandepalikavillkor 

Fler nyheter

prenumera på vårt nyhetbrev

Missa aldrig några nyheter eller inbjudningar från oss.

propell innovation hub

Propell Innovation Hub är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation.

kontakt

Propell Innovation Hub

Käppuddsgatan 1

824 30 Hudiksvall

Finansiärer