November 2018

hur skapar vi ett klimat för jämlikt företagsfrämjande?

För att hela tiden säkerställa att vi jobbar på ett inkluderande sätt samlades många av företagsfrämjarna i Gävleborg till en heldag den 25 oktober för att utbyta erfarenheter. Dagen hade ett särskilt fokus på en uppföljning av Öppna Upp och vilka framtida gemensamma aktiviteter vi ska satsa på. På plats att hålla i trådarna var Moniqa Klefbom, projektledare för Innovationsklivet, samt Ann-Sofie Däldehög och Marita Svensson från Öppna Upp – företagsfrämjande på lika villkor och Normklivet.

Det var många intressanta frågor och diskussioner som uppstod under dagens övningar och flera konkreta tips florerade mellan grupperna. Ögonöppnande exempel analyserades och komplexa situationer bröts ner för att öka förståelsen om varför de uppkommit.

En del av eftermiddagen ägnades åt att sätta metodiken Lean Startup under lupp. Många av deltagarna har utbildats i Lean Startup som arbetssätt och tillsammans reflekterade de över hur metodiken går att anpassa till ett mer inkluderande genomförande.

Att jobba inkluderande kan ibland vara lätt i teorin, men svårt i praktiken. Därför ger det så otroligt mycket att kunna träffas så här och hela tiden fylla på med kunskap och inspiration, säger deltagaren Maja Swenson från Propell Innovation.

Läs här om Tillväxtverkets undersökning kring att företagare med utländsk bakgrund har svårare att få lån.

Fler nyheter

prenumera på vårt nyhetbrev

Missa aldrig några nyheter eller inbjudningar från oss.

propell innovation hub

Propell Innovation Hub är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation.

kontakt

Propell Innovation Hub

Käppuddsgatan 1

824 30 Hudiksvall

Finansiärer