Intensiv inledning av årets första BoostChamber

Intensiv inledning av årets första BoostChamber

publicerat i Aktuellt | 0

Mellan den 10-12 april genomförde Movexum och Propell Innovation en BoostCamp på Kungsholmen utanför Segersta, Hälsingland som ett första steg i processen BoostChamber. Under två intensiva dygn har 13 olika startups och idéägare från Hälsingland och Gästrikland fått lektioner i Lean Startup, som handlar om att bygga grund och utveckla sin startup för att den ska bli så effektiv och smart som möjligt.

Genomgång av framgångsrika verktyg

De tolv idéägare som fanns på plats har idéer inom olika branscher och kommit olika långt i sina arbeten. Därför startades BoostCamp med en bred teoretisk bakgrund följt av lektioner i Business Model Canvas och Value Proposition Canvas, som båda är strategiska verktyg för att beskriva, designa, utmana, uppfinna och finjustera i sin affärsmodell.

”Min hjärna går runt, man får mycket nya idéer även fast man trodde att man redan kommit ganska långt” – Thomas Åkesson en av deltagarna och verksam i bolaget Totalkostnad.

Frågar man inte, får man inga svar

Deltagarna har under BoostCamp haft en del egenarbete och fått möjligheten att presentera sina affärsmodeller för de andra deltagarna, som sedan givit feedback och kommentarer.

”Mötet mellan människor är viktigare än vad man tror. Det går inte att sitta hemma och tro att man kan komma lika långt med sin affärsmodell där, utan man måste dela med sig för att komma vidare och göra något bättre” – Karin Edman, en av deltagarna och ägare av Empatisk Ekonomi.

Fortsatt arbete framöver

Det intensiva arbetet för idébärarna fortsätter efter BoostCamp och deltagarna kommer träffas en heldag i veckan under cirka åtta veckors tid för att följa upp och vidareutveckla sina idéer. Affärscoachen Ivar Renngård, Movexum ser positivt på de kommande veckorna.

”Det är en dynamisk och spännande grupp av idéägare som vi har att arbeta med denna omgång. Det ska bli kul att jobba vidare med verifieringen av deras affärsmodeller”

BoostChamberprocessen avslutas med en pitch (kort presentation under fyra minuter) där deltagarna får presentera sina idéer inför en jury. Efter det tas det beslut om vilka som får jobba vidare med sina idéer hos Propell Innovation och vilka som erbjuds en plats i Movexum inkubatorsprocess.

Läs mer om BoostChamber och om du är intresserad av att delta i nästa omgång av BoostChamber hör av dig till Martin Askne.