På jakt efter nya smarta lösningar på tre envisa gamla problem

På jakt efter nya smarta lösningar på tre envisa gamla problem

publicerat i Aktuellt | 0

Västerås stad är på jakt efter nya smarta lösningar på tre envisa gamla problem, kan du hjälpa dem? Läs mer på idejakten

Ta på stödstrumpor
Problemet: Många äldre människor som bär stödstrumpor tycker att dessa är svåra att ta på sig. Slitet med strumporna, sliter också på den vårdpersonal som hjälper till med påklädningen.

Lägga upp benen på sängen
Problemet: Många äldre som vill lägga sig ner och vila, har svårt att få upp benen på sängen. Ofta betyder det att de måste vänta tills de kan få hjälp av vårdpersonalen.

Komma upp efter ett fall
Problemet: Efter att ha ramlat, behöver många äldre hjälp av vårdpersonal för att kunna resa sig igen. Det finns hjälpmedel, men de är stora och tunga. Vi behöver lättare lösningar, som en ensam person kan hantera.

De här tre problemen låter enkla att lösa – men hittills har ingen riktigt lyckats. Har du en idé eller prototyp som du vill testa? Hos MISTEL kan du testa den direkt med framtidens användare.

Kan du hjälpa till att lösa problemen?
Kontakta mistel@vasteras.se eller fyll i vårt kontaktformulär här på sidan.

Om MISTEL
MISTEL startade som ett treårigt projekt inom Västerås stad, med finansiering från innovationsmyndigheten VINNOVA. Sedan mars 2017 är MISTEL en etablerad verksamhet inom Västerås stad för innovationer riktade till äldre personer och personer med funktionsnedsättning.