Februari 2019

Propell på plats när unga företagare prisades

I mitten på februari samlades ett gäng tävlingssugna gymnasieelever när Hudiksvalls bästa UF-företag skulle koras. Jurymedlemmarna utsåg Bröd och Bakverk UF som vinnare av 3000kr för sitt mogna sätt att se på företagande. 

”Det var fantastiskt roligt att lyssna på allas pitchar! Jag blev verkligen inspirerad av deras engagemang och kan garantera att jag har träffat framtida entreprenörer och innovatörer idag”, säger Maja Swenson från Propell Innovation, som var en av jurymedlemmarna.

Företagen fick max fyra minuter på sig att pitcha sitt företags process – från start till nuläge, samt vilka mål de har kvar att uppfylla fram tills att företagen ska avvecklas i maj 2019. I prispotten fanns välbehövliga tusenlappar att lägga på företagets monter på Gävleborgs UF-mässa. Efter frågor från juryn och överläggning stod det klart att segrande företaget blev Bröd och Bakverk UF, för bland annat sitt mogna sätt att se på företagande och proffsigt hanterande av såväl kunder som interna konflikter.

Vad är UF?

UF-företagande pågår under två terminer, med start i augusti och avveckling av företaget i maj. Affärsidén kommer från eleverna själva och de lär sig att i grupp driva företag med hjälp av handledare och rådgivare från skolan och näringslivet.

Nyfiken på UF-mässan?

Läs mer här! I år går mässan av stapeln den 14 mars på Camp Igge.

Ung Företagsamhet = UF

Pitcha = Kort presentation

Fler nyheter

Så når du Silicon Valley

Så når du silicon valley – pizzafredag på propell Ny kunskap, härligt sällskap och god pizzabuffé, mer behöver du inte för att din fredag ska bli komplett. Kom och lyssna till Johanna Skalman, som utifrån egna erfarenheter berättar hur det … Läs mer

prenumera på vårt nyhetbrev

Missa aldrig några nyheter eller inbjudningar från oss.

propell innovation hub

Propell Innovation Hub är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation.

kontakt

Propell Innovation Hub

Käppuddsgatan 1

824 30 Hudiksvall

Finansiärer