Sök Sveriges största utvecklingspris för uppfinnare och innovatörer

publicerat i Aktuellt | 0

Ansökningstiden för att söka Sveriges största utvecklingspris går ut 10 april 2017. Över en miljon kronor delas ut.

– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill SKAPA verka för att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen säger landshövding Minoo Akhtarzand, ordförande i SKAPA.

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om SKAPA-priset. Unga, födda mellan 1987 och 1998, tävlar också om SKAPA-priset för unga innovatörer. Ansökan fylls i direkt på stiftelsens hemsida.

I över 30 år har stiftelsen SKAPA delat ut SKAPA-priset. Förra årets vinnare blev Tongyun Shen från Skåne län. Hon har utvecklat en metod för hållbar livsmedelsproduktion med förbättrade fröer. En metod som rätt utvecklad kan bidra positivt till världens behov av matförsörjning.

Enkelt att söka

Intresset för SKAPA priserna ökar för varje år och i år hoppas SKAPA på fler tävlande än någonsin. Ansökningsformuläret ligger på stiftelsens hemsida, www.stiftelsenskapa.se. Man kan söka själv eller nominera någon annan.