Tävlingen EU Prize for Women Innovators har dragit igång

publicerat i Aktuellt | 0

Du har väl inte missat att den europeiska tävlingen EU Prize for Women Innovators har startat? Tävlingen är öppen för kvinnor inom EU som framgångsrikt grundat företag som introducerat nya innovationer på marknaden. Tävlingens förstapris är 100 000 euro. Sista ansökningsdag är den 15 november.

Vill du delta och veta mer? Läs mer

Som ett led i den Europeiska kommissionens arbete med att få fler kvinnor involverade inom innovation utlyser de i år den femte upplagan av tävlingen ”EU Prize for Women Innovators” för att uppmärksamma framgångsrika produkter och tjänster med kvinnliga entreprenörer. Tävlingen, med ett förstapris på 100 000 euro. De tävlande bidragen bedöms utifrån ett flertal faktorer. Bland dessa kan nämnas den ekonomiska och sociala inverkan den nya produkten eller tjänsten haft inom EU. Innovationens originalitet och företagsledarens roll som förebild för andra kvinnor bedöms också i sökandet efter en vinnare. Vidare ska de aspirerande företagen ha fått stöd av forsknings- och innovationsbidrag i utvecklingen av sin produkt.

Bakgrunden till prisets instiftande är att kommissionen ser innovationer som en central del i att skapa tillväxt och göra EU konkurrenskraftigt. Kvinnor är idag underrepresenterade i innovativa företag i unionen. Detta pris vill således lyfta fram goda exempel och sporra fler kvinnor att bli framtidens innovatörer.