28 innovationer närmar sig tänkta kunder med stöd av Propell Innovation

publicerat i Pressmeddelande | 0

Propell Innovation har, sedan starten i oktober 2015, fått verksamheten att växa och stödjer nu 28 innovationer inom olika branscher för att utveckla nya produkter och tjänster. Fler innovationer är på ingång och framväxten förväntas leda till en breddad näringslivskultur i Gävleborg.

”Det är extra glädjande att vi på så kort tid, som bara drygt ett år har lyckats etablera en innovationsmiljö där människor vill samlas för att utveckla sina idéer och träffa likasinnade. Till skillnad från andra offentliga innovationsaktörer hjälper vi personer och företag redan på idéstadiet” – Martin Askne, Innovation Hub manager på Propell Innovation.

Professionell och målmedveten miljö

Propell Innovations mål är att bygga en miljö som är anpassad för att fler idéer ska bli verklighet. Fokus är att identifiera bra innovationer i tidiga skeden som i längden kan bidra till mer jobb och välfärd i Sverige.

“Propells verksamhet är betydelsefull och har gett mig inspirerande kollegor och miljöer att vistas i. De kan få vilken innovation som helst att blomma ut och bli verklighet” – Maria Lundmark, VD Specialpedagoger online.

Driver idéer och tjänster till marknaden

Propell Innovation coachar utifrån en så kallad Lean Innovationprocess, en process som enligt forskningen är ett effektivt sätt att bedriva tidigt innovationsarbete. Genom att eftersträva detta tillvägagångssätt har Propell Innovation utvecklat både innovatörerna och deras innovationer, med hjälp av bland annat pitchträning, workshops och analysverktyg.

 “Efter två möten på Propell har jag kommit lika långt med Empatisk ekonomi som på två-tre år. Äntligen möter jag någon som kan sätta min plan i ett sammanhang, där jag får syna min affärsidé i 360 grader” – Karin Edman, VD Empatisk ekonomi.

För mer information kontakta: Martin Askne, Innovation Hub Manager, Propell Innovation 073 511 95 00.