fbpx

November 2018

ESP EASY TAR OPERATIVSYSTEM FÖR INTERNET OF THINGS IN I FRAMTIDEN

Jimmy Westberg

ESP Easy jobbar med operativsystem för Internet of Things vilket är ett nätverk av enheter, fordon och hushållsapparater som gör det möjligt att kunna ansluta, interagera och utbyta data. Företaget är i ett tidigt skede av sin utveckling men antalet användare av systemet växer sig större och större.

Det var efter 30 000 användare som vi kände att detta är ett arbete som vi måste börja göra på heltid eftersom det är så pass tidskrävande. Jag har gått ner i tid och jobbar två dagar i veckan hos Senseair och övriga tiden jobbar jag med detta medans min kollega Gijs jobbar på heltid, säger Jimmy Westberg.

Propell Innovation stöttar i utformningen av affärsmodell.

Det vi gör idag är att programmera mikroprocessorer med hjälp av en hårdvara från företaget Espressif. Espressif har två huvudsakliga processorer som är populära och den ena heter ESP 8266 och den andra heter ESP 32, säger Jimmy.

Under denna utveckling fick ESP Easy kontakt med Propell Innovation där de får hjälp att utforma en affärsmodell för verksamheten. De har även diskuterat och konkretiserat vad behovet är som företaget löser med sitt erbjudande. Tack vare Propell Innovation och Boost Chamber får de tillsammans med andra företagare hjälp att utveckla sin produkt och idé.

ESP Easy är företagsnamnet och ett annat framtida namn vill Jimmy vänta med i dagsläget. Företaget vill inrikta sig framförallt mot affärer med andra företag eftersom deras erbjudande kan vara en självklar problemlösare för organisationer.

ESP Easy är en del av samlingsplatsen ”Let’s Control It” som är hem för flera open source-projekt. Företaget kommer i framtiden att göra en egen hemsida med information hur man bland annat kommer igång med deras operativsystem.

Familjetradition inom yrket 

Jimmy är en av två innovatörer som jobbar med utvecklingen. Han är utbildad ingenjör inom maskinteknik och har jobbat som konstruktör på Voith och sedan på Senseair där han de senaste åren har arbetet som standardiseringsingenjör.

Jag har alltid programmerat och har ett brinnande intresse i att bygga saker vare sig det gäller plåt eller elektronik. Både min bror och pappa är ingenjörer och pappa har jobbat på Scania tidigare samt hade eget företag i runt 25 år, säger Jimmy.

På ett mer personligt plan så är han tvåbarnspappa, bor i Hög sedan 12 år tillbaka och kommer ursprungligen från Bräcke i Jämtland. Jimmy studerade maskinteknik i Luleå och hans stora fritidsintresse är jakt. Jimmys intresse för sensorer tog fart hos Senseair där deras koldioxidsensorer inte användes så mycket inom bland annat självautomation så han tog på sig ansvaret att öka statusen inom det området.

Det fanns en sämre konkurrentsensor som många använde. Så jag började att jobba med detta och blev mer och mer engagerad och det är tack vare den starten jag är här idag med ESP Easy.

Samlingsplatsen ”Let’s Control It” som ESP Easy är en del av hittar ni på 👉www.letscontrolit.com

Fler nyheter

prenumera på vårt nyhetbrev

Missa aldrig några nyheter eller inbjudningar från oss.

propell innovation hub

Propell Innovation Hub är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation.

kontakt

Propell Innovation Hub

Käppuddsgatan 1

824 30 Hudiksvall

Finansiärer