fbpx

iDéfabriken - skapa och ta dina idéer framåt

Juni 2020

Just nu pågår Idéfabriken, ett initiativ som kommit till i rekordfart för att boosta innovation och främja nya idéer bland företag runt om i Gävleborg. Först ut att testa Idéfabriken är anställda inom Hudiksvalls Hydraulikklusters medlemsföretag.

Vi testar nu upplägget på anställda inom HHKs medlemsföretag som en pilot. Planen är sen att vi ska tar detta koncept vidare och även kunna erbjuda detta till andra utanför HHK. Allt för att främja innovation under den rådande pandemin som pågår, säger Martin Askne, Lean Startup coach Propell Innovation

Vad är idéfabriken? – HHK anställda först ut

Idéfabriken är ett initiativ från Propell Innovation, Fiber Optic Valley och RISE som växt fram i samverkan med Hudiksvalls Hydraulikkluster. Initiativet grundar sig i HHK-företagens behov och har som mål att få personer att skapa framtidens produkter, tjänster och företag i Hudiksvall.

Det är under kriser och lågkonjunkturer som både företag och privatpersoner blir mer benägna att tänka nytt och komma på nya spännande saker. Detta vill vi ju såklart fånga upp. Man kan ju komma med sina idéer i vanliga fall till oss på Propell Innovation, men det här är liksom ett snabbspår för företag och anställda mellan olika företag som vill göra bra saker ihop, fortsätter Martin

Upplägget med idéfabriken startar med ett inspirationstillfälle som sedan efterföljs av flera workshoptillfällen med olika teoretiska inslag. Allt sker snabbt och träffar sker varje vecka.

För att få en bra start, så får personer från HHK-företagen en bred ingång till att samskapa. Samskapande av idéer baseras på olika teoretiska verktyg som vi utbildar och coachar i. Vi hjälper teamen att komma vidare med sina idéer i snabb takt. Målet är att nå fram till konceptualisering och prototyper. Ett team bör bestå av människor med olika yrken, kompetenser, kön, åldrer och bakgrund för att effektivt skapa och utveckla innovativa och hållbara idéer med fokus på slutanvändaren, säger Christoffer Andresen, Fiber Optic Valley/RISE

Jobba vidare med sina idéer

Idéfabriken för HHK-företagens anställda ska vara klart innan sommaren och de som vill fortsätta jobba med sina idéer kommer få fortsatt stöttning av Propell Innovation.  

Vi vill ju ha fram så många bra idéer som möjligt ur HHK-företagen. Sedan kopplar vi på alla våra resurser för att hjälpa dem framåt och lotsa dem i det innovationsfrämjande systemet, avslutar Martin.

Har du en idé som du vill utveckla eller om du vill skapa en idé att utveckla, så är det här din plattform för innovation. Välkommen till idéfabriken!

Frågor eller funderingar?

martin.askne@propellinnovation.se 073 51 19 500
christoffer.andresen@ri.se 070 89 57 756


Vilka är medlemsföretagen inom Hudiksvalls Hydraulikkluster?   

Huddig, Hiab, Monitor, Voith, SMP parts, Eitech, Pandrol (fd Rosenqvist Rail), Iggesund Holmen Group, HSP Gripen, Oilquick, Sunfab, Tube, Roph Bolagen, Hudiksvalls Näringslivsbolag, Fiber Optic Valley, Företagsutbildarna, Hudiksvalls kommun.

Fler nyheter

Så utvecklar du dina idéer

SÅ UTVECKLAR DU DINA IDÉer September2020 Vad behöver du för att komma igång med dina idéer? Vilka verktyg och metoder lämpar sig bäst? Vad behöver man tänka på inför att skapa nya produkter och tjänster? Vår startupcoach Martin Askne hjälper både privatpersoner och företag att utveckla nya idéer och innovativa affärsmodeller. Innovationscoach, startupcoach, idécoach, … Läs mer

prenumera på vårt nyhetbrev

Missa aldrig några nyheter eller inbjudningar från oss.

propell innovation hub

Propell Innovation Hub är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation.

kontakt

Propell Innovation Hub

Käppuddsgatan 1

824 30 Hudiksvall

Finansiärer