Missar vi möjligheter på grund av våra fördomar?

publicerat i Aktuellt | 0
Den 29 september var det avslutning för Propells satsning Öppna upp – företagsfrämjande på lika villkor. Där ett tjugotal företagsfrämjare utbildat sig för att öppna upp för företagsfrämjande på lika villkor. Oavsett kön, ålder och etnisk bakgrund. Propell har som en av sju utvalda i landet med stöd från Tillväxtverket satsat på ledarskapsutveckling inom normkritik och mångfaldsfrågor.

29-sep-jpg

20160929_121952-jpg

Dagen bjöd på workshops, en tillbakablick på vad man åstadkommit under kursen samt en genomgång av de olika härskarteknikerna som finns i vår vardag. Företagen fick var och en presentera hur arbetet med lika villkor pågår och hur det kommer fortsätta i den egna organisationen i framtiden.

– Företagsfrämjande är till stor del uppbyggt kring traditionellt mansdominerade branscher inom Industri och tillverkning. Det påverkar våra normer kring företagande och innovation och kan göra att vi missar möjligheter på grund av våra fördomar. Redan på den här korta tiden har vår ökade medvetenhet gjort att vi kunnat nå ut till helt nya branscher än de som själva sökte sig till oss från start, berättar Martin Askne, innovationschef, Propell Innovation.

Företagsfrämjarna som deltagit i satsningen Öppna Upp är Acreo Swedish ICT, Fiber Optic Valley, Movexum – företagsinkubator, Hudiksvalls Hydraulikkluster, Hudiksvalls kommun och Hudiksvalls Näringslivs AB, Gävleborgs affärskvinnor som ägs och drivs av Företagarna i Gävleborg samt Nyföretagarcentrum.

Genom microhandlingar kan vi påverka normerna som finns i vårt samhälle, så som bildval i kommunikationen.