Möt Matthias – industridesigner som får andras idéer att lyfta

publicerat i Aktuellt | 0

Med kunskap om kreativitet och en känsla för färg och form ser Matthias Sundström till att många andra innovatörer når sina drömmar på Propell Innovation. Han nyttjar Makers Hub, den kreativa verkstaden till sin fullo och är ett klockrent exempel på varför man ska hänga på Propell.

Vem är Matthias Sundström?

Jag är egenföretagaren som brinner för industridesign. För sex månader sedan gick min dröm i uppfyllelse när jag startade mitt företag matteair creative design, som har sitt säte i Hudiksvall där jag är uppvuxen.

I mitt jobb får jag använda mig av min kreativitet och känsla för form och färg för att hjälpa personer och företag som har en idé om att utveckla något. Varje dag är en spännande utmaning och jag vet aldrig riktigt vad som ska hända, eftersom att alla uppdrag är så olika.

Hur kommer det sig att du hänger på Propell Innovation?

Redan vid första mötet med Martin (Askne) på Propell, kände jag att det var rätt plats för mig att få utlopp för min kreativitet. Listan på fördelar kan göras lång, men det viktigaste för mig är de möten som uppstår mellan nytänkande människor. Här kan vi diskutera våra idéer under sekretess och snabbare komma framåt i processen. Jag är ofta med på de föreläsningar och utbildningar som anordnas för att både få ny kunskap och knyta nya kontakter.

Jag har förstås stor användning av Makers Hub där jag tar fram prototyper på ett smidigt sätt.

Till vem skulle du rekommendera Propell?

Alla som har en dröm eller idé om något. Göm den inte i byrålådan! Inte minst rekommenderar jag alla nyfikna att komma hit, vare sig du har en idé eller inte. Idén kan dyka upp när du kommer in i Propells lokaler och träffar människorna som finns här. Gör ett besök och bli inspirerad – det kostar inget!

Vad pysslar du med just nu?

Just nu hjälper jag bland annat innovatörer, som jag kommit i kontakt med via Propell, att ta fram nya produkter inom olika områden. Jag skapar även en hel del 3D-visualiseringar, till exempel på nyproduktionen av bostäder i Hudiksvall.

I framtiden vill jag ta fram en motor som inte är beroende av fossila bränslen och som inte behöver laddas var tjugonde mil. Som egenföretagare känner jag ett stort ansvar, inte bara mot mina kunder utan också mot vår miljö genom att göra medvetna materialval.

Läs gärna mer och följ Matthias företag på www.macd.se 

Vill du få en rundvandring i Makers Hub eller veta mer om Propell Innovation?
– Hör gärna av dig till oss.