Propell har öppnat upp – företagsfrämjande på lika villkor

publicerat i Pressmeddelande | 0
Den 29 september har innovationsnavet Propell Innovation i Hudiksvall sista träffen för ett tjugotal företagsfrämjare som utbildat sig för att öppna upp för företagsfrämjande på lika villkor. Oavsett kön, ålder och etnisk bakgrund. Propell har som en av sju utvalda i landet med stöd från Tillväxtverket satsat på ledarskapsutveckling inom normkritik och mångfaldsfrågor.

När: 29 september, kl. 08.45 – 09.15 Tid för intervjuer med deltagare.
Var: Käppuddsgatan 1, Propell lokal Valvet i källaren
Hur: Kom och möt deltagarna i Öppna Upp!

– Företagsfrämjande är till stor del uppbyggt kring traditionellt mansdominerade branscher inom

Industri och tillverkning. Det påverkar våra normer kring företagande och innovation och kan göra att vi missar möjligheter på grund av våra fördomar. Redan på den här korta tiden har vår ökade medvetenhet gjort att vi kunnat nå ut till helt nya branscher än de som själva sökte sig till oss från start, berättar Martin Askne, innovationschef, Propell Innovation.

En av de som bryter mönstret vad gäller kön och typ av affärsidé på Propell är Karin Edman, vd för Empatisk Ekonomi. “Efter två möten på Propell har jag kommit lika långt med EMPATISK EKONOMI som på två-tre år. Äntligen möter jag någon som kan sätta min plan i ett sammanhang, där jag får syna min affärsidé i 360 grader” – Karin Edman, VD på Empatisk Ekonomi.

För mer information kontakta: Martin Askne, Propell Innovation, 0735-11 95 00 eller Ann-Sofie Däldehög, projektledare, Fiber Optic Valley, 0730-248989.

Företagsfrämjarna som deltagit i satsningen Öppna Upp är Acreo Swedish ICT, Fiber Optic Valley, Movexum – företagsinkubator, Hudiksvalls Hydraulikkluster, Hudiksvalls kommun och Hudiksvalls Näringslivs AB, Gävleborgs affärskvinnor som ägs och drivs av Företagarna i Gävleborg samt Nyföretagarcentrum.