fbpx

Vi har extra kul på fredagar

Propell har dragit fullt hus under de senaste pizzaluncherna med föreläsningar och mingel. Hur lyckas du som innovatör i Silicon Valley? Och hur blir du framgångsrik i ditt säljarbete? Det är två teman som lockat många deltagare som söker inspiration och konkreta tips. 

Skapa en ”pay-it-forward kultur”

Under oktober gästades vi av Johanna Skalman, som under fjolåret gjorde praktik på Nordic Innovation House i Silicon Valley. Hon delade med sig av tips på vad man ska tänka på som företagare om man vill etablera sig där. 

Du bör ha satt ett tydligt mål om varför du vill vara i Silicon Valley, ge dig ut på olika event, boka möten med nyckelpersoner och självklart måste du ha tränat in en slagkraftig pitch som beskriver din idé på 30 sekunder, sa Johanna Skalman

Johanna berättade även att du som företagare eller innovatör måste ha koll på hur viktig kulturen är i Silicon Valley om du vill etablera dig där.  

Det som gjort att alla vill hänga i Silicon Valley handlar till stor del om den “pay it forward” kultur som skapats där. Det handlar om en inställning hos alla att dela med sig av sin egen kunskap, erfarenheter eller kontakter. För att man vet att man får det tillbaka någonstans längre fram. Vi kan lära oss mycket av det och skapa en egen pay it forward” kultur här som gynnar innovation, säger Johanna.

Frigör en dag i veckan genom digital affärsutveckling

I november gästades vi av Torbjörn Johansson från Vojigo som föreläste om automatisering av säljarbetet genom digitalisering. 

Har du koll på vad som händer med dina kunder om din säljare blir sjuk? inledde Torbjörn Johansson

Torbjörn visade konkreta exempel på hur du kan använda digitala verktyg som underlättar och spar tid i det dagliga arbetet. Att kombinationen av traditionella och moderna säljmetoder är ett vinnande koncept.  

Genom att kombinera traditionella säljmetoder med kundanpassade säljprocesser och moderna digitala verktyg kan vi effektivisera säljarnas vardag med upp till 20 procent per vecka och säljare, avslutade Torbjörn.   

Några system som Torbjörn förespråkade var CRM-systemet Pipedrive, prospekthanteringsverktyget Goava och GetAccept, ett verktyg för att hantera signering av avtal. 

Har du något önsketema på kommande fredagsluncher?
Hör av dig till Sofia Pettersson

Fler nyheter

Så utvecklar du dina idéer

SÅ UTVECKLAR DU DINA IDÉer September2020 Vad behöver du för att komma igång med dina idéer? Vilka verktyg och metoder lämpar sig bäst? Vad behöver man tänka på inför att skapa nya produkter och tjänster? Vår startupcoach Martin Askne hjälper både privatpersoner och företag att utveckla nya idéer och innovativa affärsmodeller. Innovationscoach, startupcoach, idécoach, … Läs mer

prenumera på vårt nyhetbrev

Missa aldrig några nyheter eller inbjudningar från oss.

propell innovation hub

Propell Innovation Hub är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation.

kontakt

Propell Innovation Hub

Käppuddsgatan 1

824 30 Hudiksvall

Finansiärer